Cursussen

De gemeente Jozua start geregeld met nieuwe ronden cursussen, bijvoorbeeld de Marriage Course en de Discipelschapstraining. Over deze cursussen kunt u meer lezen op de deze pagina. Ook zijn er regelmatig eenmalige cursussen. Houd daarvoor de agenda en de nieuwsberichten in de gaten.

Marriage Course

'Samen werken aan je relatie tijdens een avondje uit'

De Marriage Course (MC) kun je zien als een investering in je relatie. Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en zinvolle manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

De avond begint met een lekker diner voor twee. Daarna volgt er een plenaire introductie op het thema van de avond. De avond bestaat uit een dynamisch geheel, waarbij meestal de DVD, persoonlijke toespraken van cursusleiders en interactie tussen jou en je partner worden afgewisseld. Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen. Je krijgt heel wat uiteenlopende opdrachten. Dat kan bijvoorbeeld een vraag aan elkaar zijn, of het invullen van een schema. 

Waarom zou je de cursus doen?

  • De cursus is een leuke avond uit. Je leert nieuwe dingen over jezelf en over elkaar, waar je nog een leven lang iets aan kunt hebben. Je ontmoet bovendien stellen in dezelfde fase.
  • Sterke huwelijken en relaties ontwikkelen zich niet automatisch. Daar moet je iets voor doen.
  • De Marriage Course is niet te zwaar. De opdrachten zijn kort en leuk. Maar het is ook weer niet te licht. Het pakt essentiële onderwerpen aan en er wordt niet om spannende onderwerpen heen gedraaid. Voorbeelden van onderwerpen zijn: Sterkte fundamenten leggen, de kunst van het communiceren, conflicten oplossen, kracht van vergeving, ouders en schoonouders, goede seks.
  • Voorkomen is beter dan genezen. Meer dan 1/3 van de huwelijken mondt uit in een scheiding. En dat heeft vaak negatieve effecten voor jezelf, je partner, eventuele kinderen, familie, enz. Natuurlijk biedt het volgen van een cursus geen garantie op een goede relatie, maar de Marriage Course helpt je wel meer grip te krijgen op je relatie.

De Marriage Course is voor ieder stel dat wil samenwerken aan en investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je minder dan twee jaar of meer dan dertig jaar getrouwd bent. Als je al een sterk huwelijk hebt, zal deze cursus je helpen je relatie verder te verbeteren.

Meer info: info@jozua-ega.nl

Ready to Marry?!

Ready to Marry?! is bedoeld voor diegenen die een serieuze relatie hebben en meer over het huwelijk willen weten of binnenkort gaan trouwen. De cursus bestaat uit vijf avonden.

We besprekenHuwelijk_jpg.png de volgende onderwerpen: communicatie, omgaan met verschillen, conflicthantering, intimiteit, seksualiteit en gezinsvorming. Wij zullen zeker niet alleen aan het woord zijn. We zijn heel benieuwd hoe jullie tegen bepaalde dingen aankijken en jullie zullen ook onder andere samen aan de slag gaan. Verder zal er ook zeker ruimte zijn voor ontmoeting met andere stellen en kun je je vragen kwijt. 

Deze cursus wordt twee keer per jaar gegeven en is verplicht voor stellen die hun huwelijk willen laten inzegenen vanuit Jozua.

Alpha cursus

Regelmatig wordt er gestart met de Alphacursus. Om 19:00 uur beginnen we met een feestelijke maaltijd. Vanaf 18:30 uur is de deur open en wordt iedereen ontvangen met koffie of thee.

Zijn er mensen in jouw omgeving, buren, vrienden, familie of collega's, die meer zouden willen weten over God en de Bijbel? Nodig ze uit en kom eventueel zelf mee.

Op dezelfde avond, gelijk met Alpha, is er voor de cursisten die de Alpha al doorlopen hebben een vervolgcursus. Dit is een fundamentencursus die ook goed geschikt is voor pasgelovigen. Ook deze cursisten kunnen aansluiten bij de maaltijd.

Ben je van plan om naar de Alpha of de vervolgcursus te komen, laat het even weten via fam.opraus@ziggo.nl