Nieuwsoverzicht

Preek 14 januari nog niet beschikbaar

Door (technische) omstandigheden is de preek van zondag 14 januari nog niet terug te luisteren. Vanaf aanstaande zondag zal de preek wel op de website staan.


Alpha cursus

In Alblasserdam wordt de Alpha cursus momenteel alleen gegeven in onze eigen Evangelische Gemeente Jozua. Wat is Alpha eigenlijk? De landelijke site zegt hierover het volgende: 'Alpha bestaat uit 10 interactieve bijeenkomsten waarin je open kunt praten over de basis van het christelijk geloof. Het is gratis, gezellig en zonder gedoe. Meer dan 24 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 265.000'.


Week van Gebed 2018: ‘Recht door zee’

Van 21-28 januari 2018 organiseren Missie Nederland en de Raad van Kerken de Gebedsweek voor de eenheid. Al vele jaren organiseren beide organisaties (in samenwerking met internationale partners) een gebedsweek aan het begin van een nieuw kalenderjaar. Een mooie traditie. Ook mooi is dat Missie Nederland en de Raad van Kerken in het organiseren van deze gebedsweek gezamenlijk optrekken, niet alleen landelijk, ook lokaal, dus ook in Alblasserdam.


29 januari: Gemeente-informatieavond

Inmiddels zijn aan de beroepingscommissie en de oudsten bevindingen/advies rondom het proces nieuwe voorganger en organisatie structuur gepresenteerd. Op maandag 29 januari zal er een gemeente-informatieavond worden gehouden waarop een toelichting wordt gegeven. Aanvang 20:00 uur.


Studieseminar door ds. Henk Poot in Alblasserdam

Op woensdag 10 januari is in Alblasserdam de eerste studieavond geweest in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Abraham, de vriend van God. De andere data zijn woensdag 25 januari en 7 februari. De bijeenkomsten vinden plaats in de Evangelische Gemeente Jozua, Ampèrestraat 4 in Alblasserdam. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.


16 en 17 februari: Seminar Heilige Geest

In maart van dit jaar hadden we een seminar over het werk van de Heilige Geest. Op vrijdagavond 16 en zaterdag 17 februari 2018 willen we opnieuw een seminar organiseren. Als je verlangend bent naar meer werking van de Heilige Geest in je leven en als je mee wilt doen, zet deze data dan alvast in de agenda!


22 februari: Informatieavond werkvakantie jongeren

Zie flyer


Save the date!

Dit jaar bestaat Jozua EGA officieel 25 jaar. Inmiddels is een commissie zich al druk aan het voorbereiden...


Preken/Bijbelstudies beluisteren en bijbehorende presentaties/filmpjes bekijken

De preken en Bijbelstudies die gegeven worden in de gemeente, zijn vaak terug te luisteren via Preken en Studies.