Nieuwsoverzicht

6 februari en 6 maart: Bijbelstudieavonden met Esther Noordermeer

Op 6 februari en 6 maart zal Esther Noordermeer Bijbelstudies geven over 'Duidelijkheid over Gods Wet', deel I en II. Esther zal beginnen met onderscheid aan te brengen in de wetten brei. Er is een Tora, een wet van Christus, wetten van koningen en de meest invloedrijke wetten van allemaal: MENSENWETTEN. Je komt ze allemaal tegen in het Woord. Het lastige is dat daarbij gebruik wordt gemaakt van eenzelfde woord. Zelfs als het om een wetmatigheid gaat, wordt hetzelfde woord gebruikt. Je moet dus uit de context opmaken om wat voor soort wet of wetmatigheid het gaat.


Alpha cursus

In Alblasserdam wordt de Alpha cursus momenteel alleen gegeven in onze eigen Evangelische Gemeente Jozua. Wat is Alpha eigenlijk? De landelijke site zegt hierover het volgende: 'Alpha bestaat uit 10 interactieve bijeenkomsten waarin je open kunt praten over de basis van het christelijk geloof. Het is gratis, gezellig en zonder gedoe. Meer dan 24 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 265.000'.


Preken/Bijbelstudies beluisteren en bijbehorende presentaties/filmpjes bekijken

De preken en Bijbelstudies die gegeven worden in de gemeente, zijn vaak terug te luisteren via Preken en Studies.


Studie Esther Noordermeer Contactgroep 15 januari 2019

Op 15 januari heeft Esther Noordermeer een Bijbelstudie gegeven bij de Jozua Contactgroep. Het onderwerp was 'Grieks versus Hebreeuws denken'. Wilt u de bijbehorende PDF nog eens teruglezen, dan kan dat via deze link.