Nieuwsoverzicht

4 Bijbelstudie-avonden door Hans Huijzer

Deze studie wordt een ontdekkingstocht naar de gehele lijn van Gods verlossingsplan door alle tijden heen. Dus vanaf Genesis t/m Openbaring. Verleden, heden en toekomst. Deze studie beoogt géén leerstellingen (w.o. allerlei bedelingen-leren) aan te dragen, maar juist nieuw licht te geven op Gods verlossingsplan om te komen tot de uiteindelijke nieuwe hemel en nieuwe aarde. Antwoord vinden op de vragen hoe God in Zijn heilsplan handelt met Israël, met de Gemeente en met de rest van de volken op aarde. Daarom ook bijzondere aandacht voor Gods profetisch Woord.


3 november: Musical Jona, doe je mee?

Op ZATERDAG 3 NOVEMBER komt jeugdtheatergroep de Vliegende Speeldoos naar de Ontmoetingskerk in Alblasserdam. Zij willen jou, in 1 dag, leren om mee te spelen in een te gekke musical! Dus ben je tussen de 4 en 12 jaar en heb je altijd al een keer in een musical willen spelen? Lijkt het je wel leuk, maar heb je geen zin om wekenlang te moeten oefenen? Of zou je wel willen, maar durf je niet zo goed? Dit is je kans! We leren het allemaal in 1 dag, samen met je broertje, zusje, een vriend of vriendin. Dat wordt toch geweldig?!


Basiscursus Zegenend Helpen

De Basiscursus van Zegenend Helpen wordt in het najaar gegeven, bij ons in Jozua Alblasserwaard. Wat houdt deze cursus eigenlijk in? Geef je pastoraat, of wil je zelf leren omgaan met problemen die je tegenkomt bij jezelf en vrienden? Met de Basiscursus van Zegenend Helpen ontdek je hoe je hier vorm aan kunt geven.


Alpha cursus

In Alblasserdam wordt de Alpha cursus momenteel alleen gegeven in onze eigen Evangelische Gemeente Jozua. Wat is Alpha eigenlijk? De landelijke site zegt hierover het volgende: 'Alpha bestaat uit 10 interactieve bijeenkomsten waarin je open kunt praten over de basis van het christelijk geloof. Het is gratis, gezellig en zonder gedoe. Meer dan 24 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 265.000'.


Preken/Bijbelstudies beluisteren en bijbehorende presentaties/filmpjes bekijken

De preken en Bijbelstudies die gegeven worden in de gemeente, zijn vaak terug te luisteren via Preken en Studies.