Nieuwsoverzicht

Namens Actie Schoenendoos: Bedankt!!

Namens de kinderen uit Zambia, Sierra Leone, Togo, Moldavië, Roemenië, Oekraïne en de vluchtelingenkampen op Lesbos, willen we iedereen bedanken die meegedaan heeft aan Actie Schoenendoos. Super gedaan!!


12 december: Bijbelstudie door Esther Noordermeer

Op woensdag 12 december zal Esther Noordermeer een studie geven over de komst van het Nieuwe Jeruzalem. Veel christenen beschouwen de komst van het Nieuw Jeruzalem als het eerstkomende event dat zal plaatsvinden als God op aarde gaat ingrijpen. Die aanname is onjuist en getuigt van iets te veel haast.


Filmpje tijdens 25-jarig jubileum

Tijdens het 25-jarig jubileum is er na afloop van de dienst buiten een filmpje gemaakt. Dit staat onderaan de pagina 'Over Jozua- Wie zijn wij?'


Cursus Hebreeuws voor beginners

Vanaf januari 2019 starten Han en Anneke Waardenburg weer met een nieuwe cursus Hebreeuws voor beginners.


23 december: Actie voor Vreshtas

Ook dit jaar organiseert de Werkgroep Vreshtas weer een actie. Op zondag 23 december kunt u voor € 20,- een m3 haardhout kopen voor de leden van onze zustergemeente, de Goede Herderkerk in Vreshtas, Albanië. Per gezin is 7 m3 hout nodig om het fornuis te kunnen stoken en de woonkamer/keuken te verwarmen. Er is ook de mogelijkheid om voor € 25,- een boodschappenmand als kerstcadeau te geven aan een gezin uit het dorp.


24 december: Kerstzangavond

Zie flyer


25 december: Kerstdienst

Zie flyer


Reis met Livingstone naar Oeganda!

Zie flyer


Alpha cursus

In Alblasserdam wordt de Alpha cursus momenteel alleen gegeven in onze eigen Evangelische Gemeente Jozua. Wat is Alpha eigenlijk? De landelijke site zegt hierover het volgende: 'Alpha bestaat uit 10 interactieve bijeenkomsten waarin je open kunt praten over de basis van het christelijk geloof. Het is gratis, gezellig en zonder gedoe. Meer dan 24 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 265.000'.


Preken/Bijbelstudies beluisteren en bijbehorende presentaties/filmpjes bekijken

De preken en Bijbelstudies die gegeven worden in de gemeente, zijn vaak terug te luisteren via Preken en Studies.