12 december: Bijbelstudie door Esther Noordermeer

Op woensdag 12 december zal Esther Noordermeer een studie geven over de komst van het Nieuwe Jeruzalem.

Veel christenen beschouwen de komst van het Nieuw Jeruzalem als het eerstkomende event dat zal plaatsvinden als God op aarde gaat ingrijpen. Die aanname is onjuist en getuigt van iets te veel haast. Eerst zal er een 1000-jarig vrederijk (het Millennium) zijn, daarna komt pas het Nieuwe Jeruzalem. Alles heeft zijn eigen tijd. 'First things first'. Zit het Millennium nog klem tussen twee oorlogen, het Nieuw Jeruzalem vangt aan als alle oorlogen voorbij zijn en ook het oordeel voor De Grote Witte Troon heeft plaatsgehad.

Hoe ziet dat Nieuw Jeruzalem eruit of kunnen we ons daar niets bij voorstellen? Is elke voorstelling misschien een te kort doen aan de werkelijkheid? Toch heeft God voldoende geopenbaard om ons een voorstelling te kunnen maken van het Nieuw Jeruzalem. Esther zal op haar manier uitleg geven van dit tijdperk waarbij de nodige verbinding tussen het OT en het NT zal worden gelegd. Ook dit tijdperk zit diep verankerd in de beelden van het OT.

Om deze studie goed te kunnen volgen, is het raadzaam om de avond over het Millennium te beluisteren op de site van Jozua. De audio staat in de rubriek Preken en Studies. Let op, er hoort een PowerPoint bij. Die staat in de rubriek Onderwijs-presentaties. Deze studie is ook te kijken via Youtube, zie onderaan deze pagina.

De avond begint om 20.00 uur, 1e verdieping. Hartelijk welkom.