19 september: Start Alpha cursus

In Alblasserdam wordt op twee locaties de Alpha cursus gegeven, namelijk in de Grote kerk aan de Cortgene en in onze eigen Evangelische Gemeente Jozua.

Wat is Alpha eigenlijk?

De landelijke site zegt hierover het volgende: 'Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Tijdens 10 interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Je bent niet de enige, want wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha.'

De cursus wordt gegeven in het voor- en najaar. De komende najaarscursus start op D.V. dinsdagavond 19 september. Elke avond begint om 19.00 uur met een lekkere maaltijd. Daarna luisteren we naar een kort, inspirerend verhaal over één van de onderwerpen. Een gezellige koffiepauze mag natuurlijk niet ontbreken. Na de pauze is er alle ruimte om vragen en gedachten te delen naar aanleiding van het onderwerp.

De Alpha is zeer geschikt voor mensen die niets tot weinig over het christelijk geloof weten. Ook voor mensen die hun kennis op willen frissen of willen groeien in hun geloof is de cursus een aanrader. De cursus biedt tevens kansen tot het ontmoeten van nieuwe mensen. Gedurende de cursus worden waardevolle contacten opgebouwd en kunnen zelfs vriendschappen ontstaan.

Gemeenteleden kunnen zelf deelnemen aan de cursus, maar ook mensen uit hun omgeving hiervoor uitnodigen en meebrengen. Het is de bedoeling dat we dit seizoen ook een groep vormen voor jongeren en jongvolwassenen van 16-24 jaar. Voor de deelnemers van vorige keren, bieden we een vervolg Alpha cursus aan.

Tijdens de gesprekken zal een gebedsteam bidden voor deelnemers en leiding. Voor dit team zijn nog bidders nodig.

Voor informatie en aanmelden kunt u terecht bij Martin Kraaijeveld: mkra@ziggo.nl/ 06-24527657

Zie ook: www.alphanederland.org en www.alphacursus.nl