Alpha cursus

In Alblasserdam wordt de Alpha cursus momenteel alleen gegeven in onze eigen Evangelische Gemeente Jozua.

Wat is Alpha eigenlijk?

De landelijke site zegt hierover het volgende: 'Alpha bestaat uit 10 interactieve bijeenkomsten waarin je open kunt praten over de basis van het christelijk geloof. Het is gratis, gezellig en zonder gedoe. Meer dan 24 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 265.000'.

De cursus wordt gegeven in het voor en najaar. De komende cursus start op D.V. dinsdagavond 30 januari. Elke avond begint om 19.00 uur met een lekkere maaltijd. Daarna luisteren we naar een kort, inspirerend verhaal over één van de onderwerpen. Een gezellige koffiepauze mag natuurlijk niet ontbreken. Na de pauze is er alle ruimte om vragen en gedachten te delen naar aanleiding van het onderwerp. Halverwege de cursus gaan we gezellig een weekend weg met elkaar. Dan is er volop gelegenheid om door te praten en elkaar beter te leren kennen.

De gehele Alpha cursus is gratis, alleen voor het geheel verzorgde weekend wordt een bijdrage gevraagd.

De Alpha is zeer geschikt voor mensen die niets tot weinig over het christelijk geloof weten. Ook voor mensen die hun kennis op willen frissen of willen groeien in hun geloof is de cursus een aanrader. De cursus biedt tevens kansen tot het ontmoeten van nieuwe mensen. Gedurende de cursus worden waardevolle contacten opgebouwd en kunnen zelfs vriendschappen ontstaan.

Gemeenteleden kunnen zelf deelnemen aan de cursus, maar ook mensen uit hun omgeving hiervoor uitnodigen en meebrengen. Voor de deelnemers aan vorige cursussen bieden we een vervolg Alpha cursus aan. Bijna alle deelnemers van vorige cursus gaan hieraan meedoen en hebben er veel zin in.

Tijdens de gesprekken zal een gebedsteam bidden voor deelnemers en leiding. Voor dit team kunt u zich nog aanmelden. Ook zijn we nog dringend op zoek naar uitbreiding van het kookteam.

Voor informatie en aanmelden kunt u terecht bij Martin Kraaijeveld: mkra@ziggo.nl/ 06-24527657. Zie ook: www.alphacursus.nl.

Bekijk via deze link een ervaringsverhaal van een deelneemster aan Alpha: www.youtube.com/watch?v=gJG8E-32sLo