Vacature senior voorganger

Ben jij de ervaren voorganger die wij zoeken? Onze voorganger en oprichter gaat na 27 jaar trouwe dienst zijn taken neerleggen. De naderende pensioenleeftijd heeft ervoor gezorgd dat we al 2 jaar intensief bezig zijn om na te denken over de beste opvolging. Dit blijkt een mooie en veelomvattende klus, om de toekomst van de gemeente van Jezus Christus met elkaar te overdenken.

Wie zijn wij?
Wij zijn Jozua evangelische gemeente Alblasserwaard, een groeiende evangelische gemeente die al ruim 26 jaar thuis is in het dijkdorp Alblasserdam en hart heeft voor de regio. Sinds die tijd volgen wij Gods missie om de mensen in deze omgeving te helpen om in liefdevolle relatie tot God en elkaar te leven. Inmiddels zijn we een gemeente met 1000 leden uit de nabije regio (15 km omtrek), hebben een levendig kinder- en jeugdwerk maar doen we ook ons best om de oudere generatie in verbinding te houden met de rest van de gemeente. We zingen veelal opwekking, maar kijken ook vooruit (moderne worship) en achterom (oudere liederen). We houden van structuur, maar staan open voor de leiding van de Heilige Geest. We zien Jezus als onze Koning en Heer en geloven dat hij graag een persoonlijke relatie met ons wil hebben. We geloven dat het bewaren van de juiste balans belangrijk is voor een stabiele relatie met God en elkaar. Uiteindelijk zal de wereld aan onze liefde voor elkaar zien dat Jezus leeft (Joh. 17:21).

We hebben een oudstenteam dat de eindverantwoording draagt in de gemeente. De gemeente denkt mee over alle grote beslissingen en we luisteren graag naar de feedback die we krijgen vanuit samenkomsten en activiteiten. Ieder lid telt mee, als onderdeel van het lichaam van Jezus hier op aarde.

Wat zoeken wij?
Als gemeente vinden we het belangrijk om visie te hebben voor de toekomst. We zijn van mening dat we toe mogen werken naar een gemeente met meerdere voorgangers, om zo vanuit verschillende gebieden aandacht voor de gemeente te hebben; zowel in praktisch als in geestelijk opzicht gericht op jongeren, gezinnen, alleenstaanden, ouderen. We beseffen dat we allemaal wel eens hulpbehoevend (kunnen) zijn, dus reiken we graag de hand uit naar elkaar. In deze functie als senior voorganger ben je gericht op het opbouwen van dit nog te vormen team van voorgangers. Om die reden ben jij als voorganger iemand die van vele markten thuis is, die passie heeft voor onderwijs en voor toerusting. We bidden voor een voorganger die:

  • Erkende senioriteit heeft in leiderschap en geestelijke volwassenheid, maar toch ben je jong van geest (dagelijks vernieuwd in je denken).
  • Benaderbaar is voor gemeenteleden en oog heeft voor alle generaties in de gemeente. 
  • Hbo werk- en denkniveau heeft (theologie is een pré)
  • Beschikbaar voor 0,5 – 0,8 FTE

Als senior voorganger kun je je vinden in onze opgestelde visie 2025. De visie beschrijft onder meer dat Jozua impact heeft op haar omgeving, passie heeft voor missie en speciaal oog heeft voor het betrekken, boeien en motiveren van de jeugd. We gaan in de aankomende jaren actief op zoek naar nieuwe gemeentevormen zoals deelgemeentes in plaatsen in de omgeving.

Wat mag je van ons verwachten?
Als voorganger kom je niet in een perfecte gemeente, dat zullen we ook nooit worden hier op aarde. We willen wel graag groeien in relaties, in genade en in geloof. Je krijgt een mooie uitdaging om een nieuw team te gaan opbouwen, te coachen en er wekelijks mee op te trekken. Groei jij met ons mee?

Onze hoop is om de komende maanden in gesprek te gaan met enthousiaste kandidaten, waarbij we middels meerdere gesprekken een breed draagvlak willen creëren binnen de gemeente voor een nieuwe voorganger. We hopen toe te werken naar een startdatum rond de zomer van 2020.

Heb je interesse in deze functie? We komen graag in contact! Bid voor je keuze om te solliciteren en we zijn benieuwd naar je motivatie en je CV. Stuur dit op en we laten je zo snel mogelijk weten of we met je in gesprek gaan. Sollicitaties op deze vacature worden verzameld tot 31 januari 2020. Sollicitanten zullen een ontvangstbevestiging krijgen kort na sollicitatie, maar de selectie wordt gemaakt in februari 2020. De gesprekken zullen aansluitend plaatsvinden in februari/ maart door de beroepingscommissie en oudsten. 

Voor vragen kun je bellen met Johan Vermeulen, voorzitter van de beroepingscommissie, via het nummer: 0635118327. Voor sollicitatie kan gemaild worden naar johan.vermeulen@jozua-ega.nl.